Vera Pelle tassen: tassen met Toscaanse passie

Vera pelle, een Toscaanse vereniging van leerlooierijen, bekend van de Vera Pelle tassen.

Wat zijn Vera Pelle tassen?

Italiaansetassen.nl is een webshop voor, de naam zegt het al, Italiaanse tassen. Kijk ook eens op ons assortiment vol met prachtige leren tassen zoals aktetassen, reistassen en dokterstassen of op de categorie schrijfmappen.

Het leer van onze tassen wordt op duurzame wijze plantaardig gelooid in Italië en met de hand gepolijst. Door de authenticiteit en kwaliteit van het vakmanschap draagt ieder product het Vera Pelle-keurmerk: Pelle Conciata al Vegetale in Toscana. Alle leren tassen en accessoires van Italiaanse Tassen hebben dit keurmerk van Vera Pelle.

Wat is Vera Pelle?

Vera Pelle is een samenwerkingsverband dat in 1994 werd opgericht door elf Toscaanse leerlooierijen. Deze leerlooierijen wilden de oude techniek van het plantaardig looien nieuw leven inblazen. Gedreven door een gemeenschappelijke passie voor hoge kwaliteit en natuurlijk en duurzaam gelooid leer, vormden de looierijen een consortium om plantaardig looien te stimuleren. Een perfect huwelijk van natuurlijke kwaliteit, traditie en geavanceerde technologie. Binnen korte tijd groeide het aantal leden en vandaag de dag telt de vereniging 23 leerlooierijen. Alle deelnemende bedrijven zijn gevestigd in Toscane in het gebied tussen Pisa en Florence, dat ook wel bekend staat als ‘het leergebied’ van Italië. Shop hier Vera Pelle Aktetassen.

Het Vera Pelle-keurmerk

De waarde van het plantaardig gelooid leer is strikt gekoppeld aan de Toscaanse traditie van leerlooien. Daarom heeft het Vera Pelle-consortium een handelsmerk voor de verenigde leerlooierijen geïntroduceerd. Op deze manier zijn Toscaanse producten van hoogwaardig plantaardig gelooid leer in een oogopslag te herkennen. Het logo is bekend in Italië en ver daarbuiten: Pelle Conciata al Vegetale in Toscana, oftewel plantaardig gelooid leder uit Toscane. Shop hier Vera Pelle Schrijfmappen.

Meer over het Vera Pelle-consortium

Het plantaardig looien van de Vera Pelle-looierijen heeft zijn oorsprong in de renaissance en is gedocumenteerd in de ‘Arts and Trades Corporation’. Het Vera Pelle-consortium heeft belangrijke partners zoals de Toscaanse Regionale Politiek, de Italiaanse handelscommissie en het ministerie van Economische ontwikkeling. Alle betrokkenen zetten zich in om het erfgoed aan een zo groot mogelijk publiek kenbaar te maken. Om deze reden organiseert het Vera Pelle-consortium jaarlijks workshops en seminars voor fabrikanten, ontwerpers en retailers. Ook organiseert men geleide bezoeken aan de leerlooierijen voor modestudenten, persconferenties voor journalisten en tentoonstellingen voor andere geïnteresseerden. Shop hier Vera Pelle Reistassen.

Tentoonstellingen en workshops

Het Vera Pelle-consortium organiseert tentoonstellingen waar kunst, mode en design samenkomen en de leertrends van het seizoen worden onthuld. Ook worden er workshops gegeven over de bijzondere kenmerken van plantaardig gelooid leer. Deze internationale evenementen vinden jaarlijks plaats in prestigieuze locaties over de hele wereld zoals het Guggenheim Museum in New York, de Spiral Hall in Tokio, het Natural History Museum in Londen, het Centre Pompidou in Parijs en de Stazione Leopolda of het Palazzo Pitti in Florence. Shop hier Vera Pelle Dokterstassen.

Italiaansetassen.nl sinds 2005 - Alle vermelde prijzen zijn incl. BTW
Contactgegevens: Italiaansetassen.nl - Turfakker 47 - 2632 AE Nootdorp - Klantenservice 015 8874488 - info@italiaansetassen.nl