Leer reinigen en lederonderhoud

Leer mooi houden? Leer onderhouden!

Om de kwaliteit van uw leren tassen en andere lederen producten te behouden, raden wij u aan om van tijd tot tijd leeronderhoud te plegen. Daarnaast kunt u uw leren tas het best bewaren op een droge plaats in een katoenen zak wanneer u de tas niet gebruikt. U zult zien dat de kwaliteit hierdoor beter behouden blijft. Voor lederonderhoud kunt u onze onderhoudsset aanschaffen. Hieronder vindt u antwoord op enkele veelgestelde vragen over leer reinigen en lederonderhoud. Bekijk ook onze mooie leren Italiaanse tassen!

Leer reinigen: een witte vlek op het leer

Leer reinigen van een witte vlek op het leer door middel van een haardroger.

Oplossing:

Bij lage temperaturen kan het gebeuren dat er een witte vlek op het leder verschijnt. Het leer reinigen is heel gemakkelijk: richt een haardroger (föhn) met de hoogste temperatuur op de zone met de vlek en poets deze weg met een droge doek.

Leeronderhoud: een lichte kras op het leer

Lederonderhoud: een lichte kras op het leer. Lederonderhoud: leer poetsen, gebruik een föhn en een vochtige doek. Lederonderhoud: de kras is weg.

Oplossing:

Een lichte kras op leer is gemakkelijk te verwijderen. Een goede manier is om de kras met een licht vochtige doek weg te poetsen en hierna een haardroger met de hoogste temperatuur op de bekraste zone te richten. Hierdoor komt het hars van het leer omhoog. Vervolgens rondt u de behandeling af door met een droge doek over de plek met de kras te wrijven. U kunt ook gebruikmaken van onze onderhoudsproducten, lees vooraf zorgvuldig de instructies!

Leeronderhoud: een diepe kras in het leer

Lederonderhoud: leer behandelen met een gekleurde crème en polijsten. Lederonderhoud: de diepe kras is weg.

Oplossing:

Een diepe kras in het leer kan helaas niet gerepareerd worden, maar u kunt de kras wel zo goed als onzichtbaar maken. Dit kan op de volgende manieren:

  • Donker leder: smeer de bekraste zone in met donkergekleurde crème en polijst dit met een droge doek. Richt vervolgens een haardroger met de hoogste temperatuur op de bekraste zone en poets na met een droge doek.
  • Lichtgekleurd leder: smeer de bekraste zone in met een neutraal, ongekleurd product en polijst dit met een droge doek. Richt vervolgens een haardroger met de hoogste temperatuur op de bekraste zone en poets na met een droge doek.

Al onze producten worden behandeld om ze te beschermen tegen weersinvloeden. Om deze bescherming te behouden, is het aan te raden specifieke producten voor lederonderhoud te gebruiken. Leer is een product wat van nature absorbeert. Bij een vlek op het leer kunt u deze specifieke onderhoudsproducten gebruiken of een gespecialiseerd centrum om raad vragen.

Italiaansetassen.nl sinds 2005 - Alle vermelde prijzen zijn incl. BTW
Contactgegevens: Italiaansetassen.nl - Turfakker 47 - 2632 AE Nootdorp - Klantenservice 015 8874488 - info@italiaansetassen.nl